Snö väntar Göteborg och Västkusten i helgen.
Snö väntar Göteborg och Västkusten i helgen. Bild: Göran Sjögren/TT

Snösmocka på väg till Västkusten

Fram med pulkan och pjäxorna, eller skyffeln om man så vill. På söndagen anländer snön till Göteborg.
– Det kommer bli vitt och fint, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

ANNONS
|

Redan under natten till lördag väntas en mindre snöfall dra in över Västkusten. Toppat med januarisol kommer göteborgarna vakna upp till ett januariväder som visar sig från sin bästa sida.

På söndagen drar det igång på allvar. Ett lågtryck som just nu ligger över Island kommer föra med sig allt rikligare mängder, totalt kan det röra sig om upp emot tio centimeter lokalt. Det innebär möjligheter, men också utmaningar.

– Man får gå ut och skotta en del i alla fall, och man kan nog plocka fram pulkan också. Men det blir inte stora snövallar längs vägarna, säger Christoffer Hallgren, meteorolog på Foreca.

ANNONS

Snöfallet väntas hålla i sig på måndagen och kanske även under tisdagen.

– Totalt under dessa dagar ser det ut att bli rätt stora mängder.

Kan bli halt

Nu skulle den som är van vid göteborgsk vinter kunna anta att temperaturen snabbt slår över och att man kommer få spendera nästkommande vecka med att vada fram genom snöslask. Men det här gången ser snön ut att få ligga kvar.

Under helgen väntas temperaturen ligga stabilt på omkring minus fyra grader.

– Det är möjligt att det på måndagen kan närma sig nollgradigt och att det blir ett lite blötare snöfall då, men sedan ska det krypa ner mot minusgrader igen.

Christoffer Hallgren lyfter ett varningens finger för vad snabba temperaturväxlingar kan komma att innebära.

– Det kan bli förrädiskt med snö som smälter och fryser till, då kan det bli glashalt.

Men först, damma av pulkan och skidorna.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS