Skulle avbryta rån – blev själv rånad

En man har blivit rånad och misshandlad på Fredsgatan. Enligt mannen skedde misshandeln när han försökte gå emellan under ett annat pågående rån. En man i 20-årsåldern har gripits misstänkt för brottet.

ANNONS
|

På måndagskvällen blev en man i 25-årsåldern misshandlad och rånad på Fredsgatan i närheten av Brunnsparken i Göteborg. Rånet skedde när mannen själv försökte ingripa i ett annat pågående rån, uppgav han för polisen.

– Han gick emellan och blev då själv påhoppad, slagen och rånad, säger Peter Adlersson, presstalesman hos polisen i region Väst.

– De använde inga tillhyggen vad jag vet, tillägger han.

Exakt vad gärningsmännen kom över är oklart.

Rånet skedde kring klockan 20.40 och enligt polisen var flera gärningspersoner inblandade. De sprang från platsen men en av dem kunde gripas relativt snabbt.

– Det skedde rätt centralt så det fanns patruller någorlunda i närheten, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Den gripne är i 20-årsåldern och känd av polisen sedan tidigare.

Polisen har kört rånoffret till Sahlgrenska för kontroll.

Några uppgifter om det första rånet, som mannen i 25-årsåldern uppgav att han försökte avbryta, framgår inte.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS