Skräckfärd för bussresenärer på E6

ANNONS
|

Plötsligt tuppade chauffören till en Grön Express av. Mitt på E 6, i höjd med Stigs center. Bussen fortsatte framåt och slog mot räcket intill vägbanan.

- Det blev lite panik. Folk skrek och blev rädda, säger Arash Amarian.

Han var på väg till jobbet i Kungälv och satt ganska långt fram. Han berättar att han inte såg att någonting hände med chauffören, men han märkte på reaktionerna på dem som satt närmast att någonting var fel.

Han tog sig fram till förarplatsen och fick först tag i ratten och lyckades sedan ta sig in i båset och bromsa.

Så här i efterhand har Arash Amarian svårt att förklarar varför han grep in.

ANNONS

- Jag vet inte riktigt. Det gick så fort. Det bara blev så, säger han.

Klockan var 07.19 och det var ganska fullt på expressbussen, så konsekvenserna kunde ha blivit stora. Men nu klarade sig alla passagerare oskadda.

Efter att bussen stannat ringde passagerarna polis. Ambulans kom och hämtade chauffören, en annan buss plockade upp passagerarna och Arash Amarian åkte vidare till jobbet.

- Självklart är man lite skakig, säger han.

Det är företaget Nobina Sveriga som kör den aktuella sträckan och andra pendlarlinjer för Västtrafik. Anna Jonasson på bolagets pressjour uppger att hon inte bekräfta hela förloppet för skräckfärden men är glad över utgången:

- Passagerarna agerade rådigt och vi är tacksamma för att ingen skadades. Vi vet inte vad som hänt mer i detalj eftersom vi inte har kunnat prata med chauffören än.

Hur mår chauffören?

- Senaste beskedet från hans närmaste chef är att han mår bra efter omständigheterna men var kvar på sjukhuset i tisdagskväll.

Den skadade bussen är tagen ur trafik. Enligt Anna Jonasson ska Nobina nu utreda olyckan.

- Det görs alltid efter sådana här händelser, säger hon.

Länk till GP-artikel

ANNONS