Skottlossning i Frölunda

En man i 25-årsåldern blev under tidiga fredagsmorgonen beskjuten när han färdades i sin bil i Västra Frölunda. Han lyckades fly från platsen och hittades senare oskadd i området av polis. Skytten är fortfarande på fri fot och platsen är avspärrad.

ANNONS
|

Det var vid 05.09 på fredagsmorgonen som polisen fick larm om skottlossning i Västra Frölunda.

–Vi får ett samtal från en person som bor i området och som hör något skott avlossas och meddelar samtidigt att man ser en person springa från en bill. När vi kommer dit så anträffar vi en bil som har blivit träffad utav skott. Vi ser kulhål i bilen men inget blod, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Polisen söker i området och hittar kort därefter en man i 25-årsåldern som stämmer in i på vittnets signalement som den person som sprang från bilen.

ANNONS

– Vi letar i området och hittar en man som uppger att han kört bilen och att han har blivit beskjuten av en okänd person cirka trehundra meter från där bilen anäffas, säger Thomas Fuxborg.

I samband med att han blev beskjuten kolliderade mannen med sin bil men ska efter händelsen vara oskadd.

– I samband med att han blir beskjuten försöker han väja, han är skärrad och chockad, och kolliderar med en vägstolpe och springer från platsen, säger Thomas Fuxborg.

Ingen misstänkt

Det finns i nuläget ingen misstänkt gärningsman.

– Skytten ska ha stått i terrängen utefter vägen och avlossat skott, uppger bilföraren, säger Thomas Fuxborg.

Hur många skott har avlossats?

– Det får den tekniska undersökningen visa, men det är flera kulhål i bilen, säger Thomas Fuxborg.

Polisen har tagit bilen i beslag och brottsplatsen har spärrats av. Händelsen utreds som mordförsök.

Texten uppdateras.

ANNONS