Så ska Helix-kön bli uthärdlig

ANNONS
|

Sedan invigningen i april har över 200 000 gäster åkt Lisebergs monsterattraktion Helix. Men populariteten har en baksida - köer, väldigt långa köer. Hittills har de längsta kötiderna legat på långt över en timma. När högsäsongen drar igång kan väntetiden bli ännu längre.

För att göra väntan lite roligare har Liseberg nu satsat ungefär en halv miljon kronor på att ta fram en spelapp på temat Helix. Alla som står i kön kan tävla mot varandra och resultaten presenteras både i de egna mobilerna och på stortavlor.

- Spelen bygger på de olika elementen i Helix, skruvarna har ett spel, looparna ett. Sammanlagt finns åtta olika spel, säger Katarina Kolb, digitalansvarig på Liseberg.

ANNONS

Man kan spela överallt men det är bara i kön till Helix som man kan tävla. För de bästa väntar priser i form av expressbiljetter som låter innehavaren gå före i kön nästa gång. Priserna delas ut varje kvart så det finns flera chanser om kön är på en timma.

- Det som är lite kul är att man spelar simultant, alla i kön kan alltså spela samtidigt. Vi hoppas att man blir lite kompis med dem runt omkring och jämför sina resultat, säger Kristina Kolb.

Det kommer även att finnas gratis wi-fi i kön till Helix för att alla som har en smartphone ska kunna vara med och tävla. Appen Helix spel finns att ladda ned gratis via google play eller appstore.

ANNONS