Så mycket regn kom det i Kållered

Gårdagens regn har skapat kaos lokalt. Vägar, parkeringar och garage står under vatten. Värst drabbades Kållered, som fick mest regn. Att det kan komma mycket regn vid den här tiden på året är inte helt ovanligt.

ANNONS
|

E6 är avstängd och flera tåg har ställts in efter gårdagens lokala skyfall som drabbade Kållered.

Det var runt 19-tiden som SOS Alarm fick in samtal om översvämningar i Kållered. Att det kom mycket vatten i Halland och Göteborgstrakten bekräftar Per Holmberg, meteorolog på vädertjänsten Foreca.

– Det var kraftiga åskskurar som kom in över Halland, Göteborg och uppåt i landet. Men det kom inte lika mycket regn överallt, säger han.

Han fortsätter:

– Det blir så här vid den här vädersituationen att det kan komma lokalt mycket regn. Och det är under sommaren det kan komma så här mycket på en gång, mer än på vintern.

ANNONS
Per Holmberg, meteorolog på vädertjänsten Foreca..
Per Holmberg, meteorolog på vädertjänsten Foreca.. Bild: Foreca

Enligt Foreca har det kommit 35,5 millimeter regn det senaste dygnet i just Kållered, och det mesta kom under eftermiddagen och under kvällen.

– Det är ganska vanligt att det kommer 35 till 40 millimeter på kort tid den här tiden på året, säger Per Holmberg.

Och mer regn är att vänta i Göteborgstrakten under onsdagen, för under eftermiddagen kommer det en del skurar som senare under kvällen övergår till ihållande regn.

Men torsdagen däremot blir det uppehåll, med luckor i molntäcket.

LÄS MER:Stora trafikstörningar efter översvämning

ANNONS