Torsdagen och fredagen bjöd på sol i Göteborg, men till helgen är regnet äntligen tillbaka.
Torsdagen och fredagen bjöd på sol i Göteborg, men till helgen är regnet äntligen tillbaka. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Så länge stannar sommarvärmen

Lägg tillbaka shortsen i garderoben och leta fram paraplyt igen. Till helgen är rusket tillbaka i både Göteborg och längst Västkusten. SMHI flaggar för nederbörd och blygsamma temperaturer.

ANNONS
|

Hittills har maj varit betydligt kallare än normalt. Under torsdagen var det dock uppemot 20 grader på vissa håll i Göteborgsområdet. Men till helgen vankas det sämre väder.

LÄS MER:Maj kallare än normalt

– På lördag och söndag blir det tidvis regn och blygsamma temperaturer. Liknande väder väntas på hela västkusten, säger Linus Karlsson.

Minusgrader i Småland

Vädret i maj brukar var väldigt varierat. Sommarvarma dagar kan varvas med betydligt kallare perioder. Trots att det är varmt om dagarna kan det vara minusgrader om nätterna.

– Under natten har det varit minusgrader ända nere i Småland. Vissa stationer i fjällen, Dalarna och Värmland har också haft minusgrader, säger Linus Karlsson.

ANNONS
GP:s reporter Michaela Karlén tog förra årets premiärdopp vid Saltholmen i början av april.
GP:s reporter Michaela Karlén tog förra årets premiärdopp vid Saltholmen i början av april. Bild: Robin Aron

Den som tar ett dopp i havet kan vänta sig en uppfriskande upplevelse. Utanför Torslanda är det omkring 11 grader i vattnet och vid Onsala 10 grader, enligt SMHI:s havsobservationer. Först i juni börjar kommunen möta vattenkvalitet och badtemperatur på alla badplatser kring Göteborg.

Brandrisk från fredag

SMHI varnar för höga risker för skogsbränder under fredagen. Varningen gäller för stora delar av västkusten. Det innebär att man ska vara försiktig om man eldar utomhus.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS