Problem med rodret på skärgårdsfärja

Mitt i skärgårdsidyllen fick en av Styrsöbolagets färjor problem på färden mellan Brännö och Saltholmen. Ett vittne som var i närheten fick se den vita färjan cirkulera runt i vattnet innan man fick försöka ta sig i hamn för att invänta assistans.

ANNONS
|

Solen skiner, måsarna skrattar och sommaren bjuder på bästa idyll i den göteborska skärgården. Men även här kan problem uppstå. En av skärgårdsbåtarna, färjan Fröja, som trafikerar linje 282 mellan Saltholmen och Brännö fick tekniska problem under färden.

Stina Hellqvist befann sig vid Ramsdal badplats när hon hörde att kaptenen ropade från Fröja att något var fel med motorn.

– Den cirklade runt där ett tag och låg kvar. Efter en kvart eller så ropade de ut att de skulle få assistans, säger Stina Hellqvist.

Båten skulle ta sig till Styrsö Tången för att få hjälp.

Roderproblem

– Det såg inte ut att vara jättemycket passagerare och det var inga tecken på panik. Det låg lugnt ut, säger hon.

ANNONS

Enligt Västtrafik var det tekniska problem med rodret som uppstod.

– Därför såg det ut som att båten gjorde lite konstiga manövrar. Men till slut fick de ordning på det hela, säger Henrik Kjellberg, presskommunikatör vid Västtrafik.

Kaptenen på Fröja lyckades alltså få fartyget i hamn där passagerarna fick gå av.

– Vi har nu ersatt färjan med en annan och trafiken ska gå som normalt på linjen men med tio minuter försening från tidtabellen ungefär, säger Henrik Kjellberg.

Fröja ersätts resten av dagen av färjan Vipan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS