Polisinsats utanför Posthotellet

Minst tio polisenheter larmades under onsdagen till Posthotellet vid Drottningtorget i centrala Göteborg. 16 personer ska ha vägrat lämna hotellet där gängmedlemmar enligt polisen hållit ett möte.
– Vi tror att det har varit en förhandling mellan parter i den pågående gängkonflikten, säger en polis till GP.

ANNONS
|

Under onsdagseftermiddagen fylldes Drottningtorget av polisbilar, polisbussar och maskerade personer.

Enligt polisens presstalesperson handlade det om 16 personer som hade ombetts att lämna Posthotellet. Personerna ska dock ha vägrat lämna byggnaden och polisen larmades.

LÄS MER:Detaljerna bakom den senaste gängkonflikten i Göteborg

Enligt polisens presstalesperson har ”händelsen inträffat i samband med ett möte som hållits på hotellet i gängmiljö.” Flera personer tillhörande släktnätverket från Angered, som utgör den ena sidan i den pågående konflikten med Backagänget, syntes också vid platsen.

– Vi tror att det har varit en förhandling mellan parter i den pågående gängkonflikten, säger en polis till GP.

Minst tio polisenheter och flera ordningsvakter befann sig på platsen.

ANNONS

LÄS MER:Kriminella upprättar vägspärrar i Angered

”Leddes ut av polisen från hotellet”

De 16 personerna som ska ha vägrat lämna hotellet leddes senare ut av polisen under lugna omständigheter. Flera av dem var maskerade och visiterades av polisen som även kontrollerade flera fordon utanför Posthotellet.

Medan personerna befann sig inne på hotellet stod ytterligare tio till femton män, samlade i olika grupperingar och bevittnade polisinsatsen. Även dessa personer kontrollerades av polisen.

Ingen gripen

Strax efter klockan 15.00 rapporterade GP:s reporter att insatsen hade börjat avvecklas.

– Just nu är här tre polisbilar och en buss på plats. Till en början var det fem-sex polisenheter, sedan kom det fler fordon. Polisen ledde ut ett stort antal personer från hotellet, varav flera var maskerade. Personerna som kontrollerades och visiterades har lämnat platsen.

En stund senare lämnade polisen området.

Enligt ett befäl på platsen ska ingen person ha gripits misstänkt för något brott.

– Vi har identifierat och kontrollerat personer som befinner sig i området.

Under insatsen samlades mycket folk på Drottningtorget.

– Det är mitt i hjärtat av Göteborg så allmänheten var väldigt frågande om vad det var som hände, säger GP:s reporter.

Kenneth Hultgren är presschef på Nordic Choice som äger och driver Clarion Post.

– Hotellet fick idag hjälp av polisen att avlägsna ett antal personer från hotellets bar. Dessa gäster är inte längre på hotellet och utgjorde aldrig någon fara för hotellets övriga gäster eller personal. Hotellets verksamhet pågår som vanligt, skriver Kenneth Hultgren i ett sms till GP.

ANNONS

Konflikten trappades upp efter skott vid bensinstation

Konflikten mellan Backagänget och släktnätverket från Angered förmodas ha startat på allvar den 12 augusti då två unga män misstänks ha beskjutit personer vid en bensinstation i Hisings Backa. Bland de som befann sig vid macken fanns personer knutna till släktnätverket.

LÄS MER:Skottlossningarna – maktkamp mellan Hisingen och Angered

I torsdags förra veckan kom det som polisen misstänker var vedergällningen då en ung man som kopplas till Backagänget träffades av skott vid en attack vid Akkas gata på Hisingen.

Flera poliser på plats i centrala Göteborg.
Flera poliser på plats i centrala Göteborg.
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS