Polisen på plats.
Polisen på plats. Bild: Anders Ylander

Polisinsats på Hisingen – larm om beskjutning mot bostad

Polisen har larmats till en bostad på Hisingen efter att lägenhetsinnehavarna fått fönsterrutan krossad. I larmsamtalet uppgav inringarna att bostaden blivit beskjuten.
– Men det finns ingenting som tyder på skottslossning i nuläget, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

ANNONS
|

En fönsterruta till en bostad på Hisingen har blivit krossad och polisen har larmats till platsen. Det finns inga uppgifter om att någon person ska vara skadad.

Fyra personer i den aktuella lägenheten har påträffats och till polis säger de att de hört personer på utsidan och sedan har fönstret krossats.

I larmsamtal har inringarna sagt att lägenheten blivit beskjuten, men det verkar inte röra sig om en skottlossning, säger Fredrik Svedemyr, polisens presstalesperson.

Kontrollerat fordon

Polisen kontrollerar i samband med händelsen ett fordon på platsen och enligt vittnen kan en eventuell gärningsman ha suttit i bilen. Det fordonet ska också bärgas.

ANNONS

– Vi är på plats och försöker få ytterligare klarhet i vad som skett, säger Fredrik Svedemyr.

En förundersökning har inletts med rubricering skadegörelse alternativt olaga hot. Det finns för närvarande ingen misstänkt eller gripen i ärendet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS