Poliser i gasmask spärrade av intaget

ANNONS
|

– En man har kommit in till Östra med ambulans efter att ha varit i kontakt med något okänt ämne. Mannen har känt sig krasslig och polisen har kopplats in. Det är allt jag har att säga nu, säger polisen presstalesperson Ulla Brehm.

Enligt uppgifter till GP fick SOS ett samtal, klockan 11.01, från en man som sade sig ha hanterat ett okänt kemiskt ämne och därefter blivit dålig. Mannen ska ha tagit med sig ämnet när han hämtades av ambulans och Östra sjukhuset vidtog speciella åtgärder för att inte riskera en spridning. Han uppges inte ha några frätskador men hans allmäntillstånd är försämrat.

ANNONS

Det centrala ambulansintaget var avspärrat och man dirigerade om ambulanser till i första hand Sahlgrenska. Poliserna själva bar gasskyddsutrustning och vittnen på plats berättade om fem-sex polisenheter på sjukhusområdet. Strax innan tvåtiden togs avspärrningarna bort. man konstaterade att pulvret inte var farligt.

Mannen kom i kontakt med ämnet på sin arbetsplats på Tagene industriområde på Hisingen. Fastigheten spärrades först av och evakuerades, men även det är hävt enligt polisen.

ANNONS