Polisen jagar kidnappare i Göteborg

Under söndagskvällen kidnappades en man i närheten av Göteborgs centralstation. Det misstänkta gärningsmännen är fortfarande på fri fot.
– Med tanke på att vi fortfarande söker efter dem kan vi inte gå ut med så mycket uppgifter, säger Jenny Widén på polisen.

ANNONS
|

Larmet om händelsen nådde polisen klockan 18.03 på söndagseftermiddagen. En man ska då ha blivit bortförd av flera personer i närheten av centralstationen, vilket P4 Göteborg var först att rapportera om.

Mannen ska enligt polisens presstalesperson Jenny Widén senare ha släppts av gärningsmännen eller på annat sätt lyckats ta sig i från dem.

Den kidnappade personen ska vad Jenny Widén vet inte ha drabbats av några allvarliga fysiska skador i samband med händelsen.

På vilket sätt mannen ska ha förts bort, och hur länge han var borta, eller var han ska ha förts mot sin vilja, går polisen i nuläget inte ut med.

ANNONS

– Ärendet rubriceras som ett människorov. Det pågår både yttre och inre spaning och sedan hålls det förhör med målsägande. Med tanke på att gärningsmännen ännu inte är gripna så kan vi in nuläget inte säga så mycket mer, säger polisens presstalesperson.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS