Polis sköt hotfull knivman

Under torsdagskvällen sköt polisen en knivman på Hisingen i Göteborg. Mannen ska ha varit hotfull och burit på två större knivar. Då sköt polisen honom i benet.

ANNONS
|

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP

Via mejl:webbred@gp.se

Telefon:031-17 20 10,031-17 20 10

MMS/SMS:720 10

Vid 21-tiden på torsdagskvällen kallades polisen till Svartedalen på Hisingen. En kvinna hade ringt till polisen och bett om hjälp.Enligt polisen bråkade en hotfull man med henne.

När polisen komtill platsen möttes de av en man på utsidan av en lägenhetsbyggnad.

- Han är mycket aggressiv och gör utfall mot poliserna. Han har två större knivar på sig och går mot polismännen, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i Väst.

Polisen ropadetill mannen och badhonom släppa ifrån sig knivarna och överlämna sig.

ANNONS

- Men mannen fortsätter göra utfall och vi tvingas skjuta verkanseld mot mannens ben, säger Ulla Brehm.

Ett vittne till händelsen satt i sin lägenhet och kollade på tv när hon hörde folk som skrek utanför fönstret.

- Jag tittade ut genom fönstret och såg en man som satt på en bänk och rökte. Tiometer framför honom stod några poliser som skrektill honom att släppa ifrån sig knivarna. Han satt med ryggen mot mig så jag såg inte vad han hade i händerna, säger vittnet till GP.

Men sen ska mannen ha rest sig upp och börjat gå mot poliserna.

- Han reste sig upp och började slå knivarna mot varandra. Då såg jag att det var stora knivar, och det hördes att det var knivar, säger vittnet.

Efter att ha tagit några steg mot poliserna ska han ha blivit skjuten.

- Det var jätteoverkligt och obehagligt. Jag trodde först att han blev skjuten i överkroppen eftersom han föll ihop, men sen såg jag att han blödde från benet, säger vittnet till GP.

Efter att mannen sköts ska han enligt polisen ha blivit omplåstrad ochförddärifrån med ambulans. Mannen ska ha varit vid medvetande efter att ha skjutits.

Polisen har spärrat av platsen för teknisk undersökning. Mannen har gripitsoch är misstänktför hot och våld mot tjänsteman, och hot mot kvinnan som han ska ha bråkat med. Kvinnan har inga fysiska skador men föredes till sjukhus för kontroll.

ANNONS
ANNONS