Pistolbeväpnad man gripen på Järntorget

Polisen larmades vid 20.02 om en pistolbeväpnad man vid Järntorget. Mannen är nu gripen, misstänkt för grovt vapenbrott.

ANNONS
|

– Det är inte vanliga människor som bär runt på vapen på stan, säger polisens presstalesperson region Väst, Stefan Gustafsson.

Polisen kunde strax efter klockan åtta på tisdagskvällen gripa en man nära Järntorget i Göteborg. Detta efter att de fått in larm om att en man gått runt med ett pistolliknande föremål.

– Allt pekar på att det var ett riktigt vapen och att det var laddat, säger polisens presstalesperson region Väst, Stefan Gustafsson.

Sprang från platsen

Enligt Stefan Gustafsson skickade polisen dit flera enheter. När de kom till platsen identifierade de en person som stämde överens med beskrivningen som de fått in. Mannen, som är i 20-årsåldern, började springa från platsen och polisen följde efter.

ANNONS

– Det blir en fotjakt, säger Stefan Gustafsson och berättar att poliserna snabbt kom ikapp mannen, som kunde gripas och nu misstänks för grovt vapenbrott.

Larmet kom in till polisen klockan 20.02, första patrullen var på plats 20.05 och gripande skedde några minuter senare.

– Jag tycker det var ett bra ingripande, det gick snabbt, tog inte mer än några minuter, säger Stefan Gustafsson.

Vet ni varför han bar på vapnet?

– Det lär han få redogöra för. Det är inte vanliga människor som bär runt på vapen på stan.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS