Person påkörd av spårvagn

Strax efter klockan 06.30 på måndagsmorgonen blev en person påkörd av en spårvagn på linje 9 vid Åkareplatsen i centrala Göteborg. Spårvagnstrafiken leddes om via Ullevi Norra under räddningsarbetet.

ANNONS
|

Larmet kom in strax efter klockan halv sju på måndagsmorgonen. En gångtrafikant hade blivit påkörd av en spårvagn på linje 9 vid Åkareplatsen. Spårvagnen var på väg från centralen i riktning mot Angered.

– Det var en person som klev ut framför spårvagnen. Personen är förd med ambulans till sjukhus, säger Göte Andersson vid Västtrafiks störningsjour.

Enligt polisen var personen skadad, men vid medvetande vid avfärd till sjukhuset.

– Det blir en anmälan om trafikolycka utan misstanke om brott, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson.

Under räddningsarbetet kunde inga spårvagnar trafikera snabbspåret till eller från Gamlestadstorget. De berörda spårvagnarna på linje 4, 7, 9 och 11 leddes om via Ullevi Norra.

ANNONS

Vid 07.20-tiden kunde spårvagnstrafiken rulla som vanligt igen.

Enligt Karin Markhede, som är presskommunikatör vid Sahlgrenska universitetssjukhus, ska mannen ha blivit lindrigt skadad.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS