Rasmus Paludan under sin demonstration i Frölunda tidigare i vår.
Rasmus Paludan under sin demonstration i Frölunda tidigare i vår. Bild: Björn Larsson Rosvall/TT

Paludan vill demonstrera i Göteborg – har sökt om tillstånd

Den dansksvenske högerextremisten vill demonstrera i Göteborg igen. Nu har han ansökt om tillstånd för en demonstration i Göteborg i nästa vecka.

ANNONS
|

Under påskhelgen blev det upplopp i flera städer runt om i Sverige när den dansksvenske högerextremisten demonstrerade och brände koraner.

Den 20 april demonstrerade han i Frölunda och då var det upprörda människor på platsen och en person blev omhändertagen av polisen. Nu vill Rasmus Paludan demonstrera i Frölunda igen.

– Vi har fått in tre ansökningar. Jag kan inte säga i nuläget om när det kommer beslut men det här hanteras skyndsamt. Ansökningarna hanteras enskilt, säger polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler.

I sin ansökan skriver han att han ska ha ett valmöte för sitt nyregistrerade parti Stram Kurs Sverige och kritisera islam. I ansökan står det också att han kommer ha med sig tändare och böcker och att de kommer bli mellan två och tio deltagare.

ANNONS

Han skriver också att det troligen kommer krävas specialutbildad polis.

Datumet han ansökt om är torsdag den 12 maj på Frölunda torg. Han har även ansökt om demonstrationstillstånd i Trollhättan och Borås.

LÄS MER:Högerextremistens egna ord om koranbränningarna

LÄS MER:Oroligheter efter koranbränning i Frölunda

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS