Offret skulle beställa mat: höggs med kniv i bröstet

Mannen skulle beställa mat inne på Burger King när han knivhöggs i bröstet av en främmande person. Den misstänkte gick sedan och satte sig för att äta. Han har nu anhållits misstänkt för mordförsök.

ANNONS
|

Klockan var strax innan 20 på lördagskvällen när en man i 20-årsåldern gick in på restaurangen vid Järntorget för att beställa mat. En annan man i 30-årsåldern stod i vägen i kön.

– Målsäganden har berättat att han ber mannen att flytta på sig. Det gör han också, men kommer snart tillbaka och ger sig på honom med en kniv. Helt oannonserat. Han knivhöggs i bröstet, berättar Christer Fuxborg, presstalesperson på polisen.

Efteråt ska den misstänkte mannen ha gått och satt sig för att äta inne på restaurangen.

– Han satt kvar och åt när polisen kom till platsen. Han var även stökig mot poliserna, säger Fuxborg.

ANNONS

Polisen: "Man blir förvånad"

Den skadade mannens tillstånd bedömdes inledningsvis som allvarligt men stabilt. Under söndagseftermiddagen förbättrades han, och betecknades då som lindrigt skadad.

– Nu vårdas han inte längre på sjukhuset, säger Anders Sandahl på Sahlgrenskas presstjänst, vid 10-tiden på måndagsmorgonen.

Den skadade mannen hördes av polis under söndagen. Det har även den misstänkte mannen som greps under natten.

Mannen har nu anhållits misstänkt för mord- alternativt dråpförsök. Han har även gjort vissa medgivanden i förhör.

– Det är oklart vad han har för inställning till brottet men han erkänner att han hade en kniv på sig och han har gett lite information om varför han tog fram den. Han har också sagt att han blev störd av personen (läs offret) och att han inte ville ha bråk, säger Christer Fuxborg.

Polisen har begärt ut en övervakningsfilm från restaurangen som man kommer att få ta del av under söndagen.

Christer Fuxborg, som arbetat som polis i många år, förvånas över det till synes oprovocerade våldet.

– Man blir förvånad. Kanske ska man inte bli det i mitt yrke längre, men man frågar sig vart vi är på väg när någon av minsta lilla anledning tar till någonting som faktiskt kan döda en annan människa.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS