Nyheten i korthet: Misstänkt farligt föremål i Brämaregården

Ett misstänkt föremål hittades under tisdagseftermiddagen i Brämaregården på Hisingen. Polisen spärrade under den följande insatsen av området och närliggande gator.

ANNONS
|

Polisen och nationella bombskyddet befann sig under tisdagen i Brämaregården för att undersöka ett misstänkt farligt föremål och det var under dagen omfattande avspärrningar i området.

Enligt de initiala polisuppgifterna till GP efter larmet handlade det om en misstänkt handgranat. Senare meddelade polisen att det rörde sig om något annat form misstänkt farligt föremål som har undersökts och att det hittads under en bil.

Vissa boende i området evakuerades under kvällen. Polisen ordnade då en lokal i en närliggande kyrka för de evakuerade.

Vid 19-tiden var polisens arbetade avslutat vid platsen och det misstänkt farliga föremålet hade då säkrats och flyttats från platsen av polisen.

ANNONS

Polisen inledde under eftermiddagen en förundersökning med rubriceringen försök till mord med anledning av fyndet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS