Slottsskogen.
Slottsskogen. Bild: Lisa Thanner

Njut av solen – kraftiga regnskurar till helgen

Sommarvärmen verkar hålla i sig under september. Passa på att njuta av solen innan helgens regnskurar slår till över Göteborg.
– Det är ju ett typiskt Sverigeväder, att det är sol ena dagen och regn andra dagen, säger Charlotta Eriksson som är meterolog på SMHI.

ANNONS
|

Under onsdagen och torsdagen ser vädret ut att vara soligt på många håll blandat med lite molnighet. Runt Tjörn och Bohuslän kan det komma att bli regnskurar under dagen.

I helgen kan paraply och regnjacka vara bra att ha nära till hands, då solen inte ser ut att titta fram i Göteborg. Det kommer bli ett väderskifte mot slutet av veckan och ett lågtryck kommer lägga sig över staden.

– Det ser ut att bli ganska kraftigt regn under helgen. Det är ett typiskt Sverigeväder – att det är sol ena dagen och regn andra dagen, säger Charlotta Eriksson som är meteorolog på SMHI.

ANNONS

Hon förklarar att sommartemperaturerna fortfarande håller i sig och att den meteorologiska hösten inte är i sikte ännu. Vanligtvis brukar temperaturerna för årstiden ligga på 15 grader.

– Under september har det varit varmare än vanligt eftersom solen har fått lysa utan moln i vägen flera dagar än vanligt. Det har legat mellan 15-20 grader. Dock har vi inte haft fem dygn i sträck med temperaturer under tio grader, säger Charlotta Eriksson.

Hon uppskattar att den meteorologiska hösten lär komma som vanligt runt första veckan i oktober.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS