Nattklubb i Göteborg evakuerad efter brand

En nattklubb och en restaurang i centrala Göteborg har evakuerats efter en brand på fredagskvällen. Vid platsen finns ett stort räddningspådrag. - Man evakuerade folk från byggnaden. Det var jättemycket brandbilar där, säger ett vittne till GP.

ANNONS
|

Räddningstjänstenlarmadesom rökutveckling i en byggnad i närheten av Avenyn.

- Det är någon form av rökutveckling i fastigheten där, vi har inte kunnat avgöra var det kommer ifrån, säger Tony Johansson, larm- ochledningsoperatör vid Räddningstjänsten i Storgöteborg.

Fick evakueras

Kort efter det tvingades men att evakueranattklubben Valand samt restaurangen Lilla London, som ligger i samma byggnad.

Ett vittne vid platsen berättar för GP att det var stort pådrag vid platsen.

- Man evakuerade folk från byggnaden. Det var jättemycket brandbilar där, säger vittnet.

Utanför klubben syntes det mot midnatt en stor skara människor som tvingats lämna restaurangen och klubben till följdav insatsen.

ANNONS

Tror sig ha hittat källan

Efter en halvtimmas arbete trodde räddningstjänsten sig ha hittat källan till röken.

- Enligt de senaste rapporterna jag har fått så har man hittat en mindre glödbrand i en yttervägg, säger Rolf Kagelind, larm- och ledningsoperatör vid Räddningstjänsten i Storgöteborg och fortsätter:Vi har just hittat den och hoppas att allt snart kan återgå till det normala.

Vid midnatt mot lördagen var branden släckt. Det visade sig attbyggmaterial som låg i anslutning till fastigheten hade börjat brinna, och däravorsakat rökspridningen. Insatsen kunde därmed avslutas.

ANNONS