Mordförsök vid Järntorget – person till sjukhus

En man fördes till sjukhus efter att han blivit knivhuggen i bröstet vid Järntorget under lördagskvällen. En stund senare greps en misstänkt gärningsman vid Järntorget.
– Händelsen rubriceras som försök till mord, sa Johan Ljung, vakthavande befäl på polisen i region Väst.

ANNONS
|

Det var strax innan 20-tiden på lördagskvällen som polisen larmades till Burger king på Järntorget med anledning av att en man knivhuggits. Mannen som är i 20-årsåldern blev knivskuren i bröstet.

– Vi har en man som knivskurits på Burger king vid Järntorget, sa Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i Region Väst, precis efter att händelsen inträffat.

Enligt polisen är det i nuläget oklart om mannen knivskurits inne på restaurangen eller utanför.

"Ganska rörigt just nu"

Brottsoffret fördes till sjukhus för vård. Initialt uppgavs mannen vara allvarligt skadad, men det ska troligen inte röra sig om några livshotande skador, enligt polisen.

ANNONS

– I nuläget vet jag inte mer än att personen är avförd till sjukhus och att händelsen rubriceras som försök till mord, sa Johan Ljung.

Vad som föranlett händelsen är i nuläget okänt.

– Vi är på plats med tillräcklig styrka. De jobbar på för fullt, men det är ganska rörigt just nu, konstaterade Johan Ljung.

En stund senare hade en man i 30-årsåldern gripits misstänkt för mordförsök.

– Vi har en gripen, han greps vid Järntorget, sa Johan Ljung.

Vid 21-tiden hade polisen avslutat insatsen vid platsen.

På söndagsmorgonen uppgav Sahlgrenskas pressjour att tillståndet för den skadade mannen är allvarligt men stabilt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS