Mordförsök på Järntorget – två män anhållna

En person knivskars på Järntorget under måndagseftermiddagen. Den skadade fördes till Sahlgrenska, och polispatruller började söka efter gärningsmannen som misstänktes ha flytt med spårvagn. Senare på kvällen greps och anhölls två män. De är båda misstänks för mordförsök.

ANNONS

En person blev svårt knivskuren i magen vid ett bråk på Järntorget i centrala Göteborg på måndagseftermiddagen. Den skadade fördes med ambulans till sjukhus.

Enligt vittnen på platsen flydde gärningsmannen från platsen, eventuellt på en spårvagn i riktning mot Linnéplatsen.

Brottsplatsen kring Järntorget spärrades inte av, men inledningsvis påverkades spårvagnstrafiken av händelsen.

Polishelikopter och patruller skickades ut för att söka efter gärningsmannen.

– Det var många på plats och fanns bra uppgifter att gå på. Vi kunde gripa den första mannen vid 19-tiden, berättar Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen.

Tre personer hämtades sedan in till förhör under måndagskvällen. En av dem vid halv tolv-tiden, han greps sedermera misstänkt för brottet.

ANNONS

Två män anhållna för mordförsök

– Det är två män födda 1981 och 1985. De sitter nu anhållna misstänkta för mordförsök. Det kommer bli fler förhör under dagen, säger Fredrik Svedemyr.

Han har inga uppgifter om två anhållna är kända av polisen sedan tidigare.

Enligt initiala uppgifter startade det hela med någon typ av verbalt bråk:

– Vi försöker få en bild av vad som hänt på platsen. Vi har två som sitter anhållna och det kommer att hållas vidare förhör för att bena ut vad det är som skett, men jag har inga detaljerade uppgifter kring vad som har hänt, säger Svedemyr.

Det är fortfarande oklart hur skadeläget hos den knivskurne mannen är.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS