Mopedist körde in i mc-polis – varningsskott avlossat i Kortedala

Under en polisjakt i Kortedala har varningsskott avlossats av polisen. Detta efter att man försökt få stopp på en mopedist, som till slut körde in i den mc-polis som jagat föraren.

ANNONS
|

Det var strax före klockan 21 på fredagen som en motorcykelpolis tog upp jakten på en mopedist i Kortedala.

– I samband med ett kortare förföljande av en mopedist i Kortedala slutar det med att mopedisten kör in i en mc-polis som i samband med detta avlossar ett varningsskott. Ingen skadad, säger polisens presstalesperson Fredrik Svedemyr.

Kollisionen inträffade i närheten av Allhelgonakyrkan. Efter att polis på motorcykeln avlossat varningsskottet kunde mopedisten gripas på plats.

Han är nu misstänkt för flera brott. Det handlar om drograttfylleri, ej stannat på polismans tecken, grov vårdslöshet i trafik samt våld mot tjänsteman alternativt försök till våld mot tjänsteman.

ANNONS

– Så ser det ut i nuläget. Det kan hända att saker och ting utvecklas, säger Fredrik Svedemyr.

Polismotorcykeln behöver bärgas från platsen.

– Rimligen är det så att den på något sätt har gått omkull i samband med händelsen, säger Fredrik Svedemyr.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS