Stor polisinsats i Alingsås efter misstänkt knivskärning.
Stor polisinsats i Alingsås efter misstänkt knivskärning. Bild: Filip Landqvist

Misstänkt mordförsök i Alingsås

En man i 20-årsåldern har hittats knivskuren utomhus i Alingsås. Polisen misstänker att mannen attackerats i en lägenhet intill där en annan man i 30-årsåldern senare kunde gripas, misstänkt för mordförsök.

ANNONS
|

Det var vid 06.27 som polisen fick larm om att en man hittats knivskuren utanför en lägenhet i Alingsås.

– Vi får samtal om en man hittats skadad utomhus, när vi kommer dit är det en man i 20-årsåldern som blivit knivskuren. Han förs direkt till sjukhus, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson i region Väst.

Polisen misstänker att mannen blivit knivskuren i en lägenhet intill platsen där mannen hittades. Där anträffar de senare en man i 30-årsåldern som grips, misstänkt för mordförsök, alternativt dråp.

– Vi vet inte upprinnelsen till detta än, men vi har gripit en man misstänkt för detta och vi har nu spärrat av platsen. Teknikerna ska dit under morgonen, säger Peter Adlersson.

ANNONS

Under dagen ska förhör hållas med den gripne mannen och skadeläget för 20-åringen var inledningsvis relativt stabilt.

– Inledningsvis verkar skadeläget stabilt, mer vet vi inte i nuläget, säger Peter Adlersson.

Vid tvåtiden på tisdagen kunde polisen meddela att åklagare beslutat att anhålla den misstänkte efter förhör.

Skadeläget för 20-åringen bedöms fortsatt som allvarligt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS