Misstänkt farligt utsläpp orsakade stort räddningspådrag

Räddningstjänsten larmades till ett farligt utsläpp i Älvsborgshamnen i Göteborg. Det visade sig i efterhand inte vara något farligt utsläpp utan en ventil som pyste på grund av övertryck i en tom behållare.

ANNONS
|

Larmet kom in klockan 10.11 på torsdagen.

– Larmet gjorde gällande att ett farligt ämne läckt ut från en behållare. Personal i hamnen hörde ett ”pysljud” och slog larm, säger Mats Gränsmark, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Tetraklorepylen, som enligt uppgift till räddningstjänsten skulle finnas i behållaren, är en farlig och låggradigt giftig vätska vars ångor man inte ska andas in eller få på huden. Den används bland annat i biltvättar. Vätskan uppges inte vara brandfarlig.

– Vi har gjorde en första besiktning. Kemdykare med skyddsutrustning förberedde en insats med syfte att försöka täta läckan, säger Mats Gränsmark.

ANNONS

Det var en omfattande räddningsinsats som pågick i hamnen. Åtta enheter från räddningstjänsten var på plats liksom ambulans.

I efterhand visade det sig inte vara något farligt utsläpp utan en ventil som pyste på grund av övertryck i en tom behållare. Räddningsinsatsen avslutades vid 11-tiden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS