Misstänkt anlagd brand på Hisingen – spreds till förskola

Strax efter fyra på söndagsmorgonen får polisen larm om flera brinnande bilar vid Slättadammsgatan på Hisingen. Elden hinner sprida sig till en förskola innan räddningstjänsten lyckas släcka branden.
– Vi misstänker att den är anlagd, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

ANNONS
|

Det var räddningstjänsten som var först på plats efter att et larm om en bilbrand inkommit. Branden ska ha startat i en parkerad bil på Slättadammsgatan som sedan spred sig.

– Bilen där branden startar är helt utbrunnen. Elden spred sig sen till två andra bilar och en förskola, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Ingen person kom till skada vid branden, ingen ska heller ha observerats i närområdet under släckningsarbetet.

– Räddningstjänsten hann släcka i tid men förskolan fick däremot brandskador på fasaden. Vi misstänker nu att den är anlagd, säger Thomas Fuxborg.

ANNONS

Polisen har skrivit en anmälan gällande skadegörelse genom brand.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS