Minibuss i krock med två bilar

På E6 i Göteborg kolliderade en minibuss med två personbilar. Olyckan orsakade långa köer. Flera räddningsfordon, varav en brandbil, och flera ambulanser kallades till platsen. En person skadades i samband med olyckan.

ANNONS
|

Larmet om olyckan kom in under onsdagseftermiddagen vid 17.18. Olyckan skedde på E6 i höjd med Agnesberg, mellan Kärramotet och Klarebergsmotet. Enligt räddningstjänsten fick två körfält stängas av i norrgående riktning.

– Tre olika personbilar var av en minibuss ska ha varit inblandade, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisregion Väst.

En person till sjukhus

Enligt polisen ska fyra personer ha befunnit sig i fordonen. En person ska ha skadats lindrigt.

– Vi skickade tre ambulanser till platsen och en person är nu avförd till sjukhus, sa Charlotte Wotz Ader, teamledare vid SOS alarm.

Utöver ambulanser fanns även räddningstjänstens fordon på plats.

– Vi har larmat dit tre räddningsfordon från Angered. En traditionell brandbil, en tankbil med vatten och en bil med stege på, sa Lars Larsson, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

ANNONS

Orsakade långa köer

Olyckan orsakade stora problem för framkomligheten på vägen och orsakade köer. Till en början fick två körfält helt stängas av i rusningstrafiken.

– Två körfält är avstängda men det ska finnas ett busskörfält också. Jag tolkar det som att det finns möjlighet för trafiken att flyta förbi, sa Lars Larsson.

Helena Bjerninge, trafikledare vid Trafikledningscentralen Väst, bekräftar bilden.

– Det är jättekö. En fil är öppen och två är avstängda, sa hon.

Vid 18:30 meddelade polis att arbetet på platsen hade avslutats och att trafiken nu ska kunna flyta på som vanligt igen.

– Det ska vara helt öppet igen, säger Tommy Nyman.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS