Det är dags att plocka fram både badbrallorna och grillen igen, för det kommer in varmare väder över Göteborg.
Det är dags att plocka fram både badbrallorna och grillen igen, för det kommer in varmare väder över Göteborg. Bild: Anders Wiklund/TT

Meteorologens prognos: Värmen gör comeback – så länge stannar den

Den som saknat solen och sommartemperaturer kan glädja sig åt att helgen väntas bjuda på mer höga temperaturer än regn – i alla fall i Göteborg. Men först kommer det in en del regn och lite åska.
– Varm luft kommer in över landet från kontinenten, säger Stina Karlsson, meteorolog på Foreca.

ANNONS
|

Efter regn kommer solsken brukar man ju säga, och det stämmer den här veckan enligt väderprognoserna. För till helgen blir det soligt och varmare igen. Men först ska det regna lite ytterligare, och det kan även bli lite åska redan på tisdag eftermiddag, berättar Stina Karlsson, meteorolog på Foreca.

Det är alltså inte dags att lägga undan paraplyet riktigt än.

På onsdag väntas växlande molnighet och uppehåll med temperaturer på mellan 15 och 18 grader. Men torsdagen bjuder på mindre kul väder, om man inte uppskattar regn, då kommer det regna mest hela dagen. Inte heller fredagen ger oss något fint väder, det blir en del regnskurar.

ANNONS

Sen vänder det och blir bättre i Göteborgsområdet.

– Varm luft kommer in över landet från kontinenten, säger Stina Karlsson, meteorolog på Foreca.

Lördagen blir molnig men varm, med runt 20 grader.

Stina Karlsson, meteorolog på Foreca.
Stina Karlsson, meteorolog på Foreca.

På söndag blir det ännu varmare, temperaturen kan hamna på runt 23 grader i området. Och det vädret verkar stanna även nästa vecka, enligt meteorologen.

Det känns som att det varit en regnig sommar, stämmer det?

– Det har varit lite mer regn än normalt i Göteborg i sommar, men inget extremt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS