Med värmen kommer våldet

ANNONS
|

Vid sjutiden på torsdagskvällen blev en man rånad och misshandlad av flera gärningsmän på Artillerigatan i Gamlestan. På platsen befann sig ett tiotal personer som slogs, bland annat med järnrör. När ambulans kom till platsen attackerades även den och fick lämna platsen.

- Ingen är gripen, men vi har signalement på två misstänkta som lämnade platsen i en norskregistrerad bil tillsammans med två tjejer, säger polisens presstalesman Peter Adlersson.

En ny ambulans skickades till platsen, men det är oklart om den misshandlade personen tvingades föras till sjukhus, uppger polisen.

Några timmar senare skedde ännu ett bråk med många inblandade, denna gång på Tuve torg. En 35-årig man slogs ner och skickades med ambulans till Sahlgrenska med okända skador. Enligt polisen ska tio till femton personer ha varit inblandade i bråket.

ANNONS

- Ingen person är gripen men flera personer hölls kvar för kontroll, säger Peter Adlersson.

Händelserna är typiska exempel på brott som sker allt mer frekvent ju bättre vädret är. Joakim Sjöström, operativ chef hos polisen i Göteborg city uppskattar att antalet fall av oprovocerade misshandelsfall utomhus ökar med 15 till 20 procent under sommaren.

- Det följer såklart de nöjesrelaterade händelserna. Folk är ute längre och dricker mer alkohol. Vi har inte märkt någon ökning än, men troligtvis kommer det att bli värre från och med nu, säger han.

Men det finns även en positiv utveckling att belysa. Enligt Joakim Sjöström har antalet misshandelsfall utomhus sjunkit de senaste åren.

- För tre år sedan hade vi ungefär 1300 fall per år. I dag ligger vi närmare 800 i Göteborgs centrala delar, säger han.

- Flest misshandelsfall sker på Avenyn, Järntorget, Brunnsparken och Drottningtorget, säger Joakim Sjöström.

ANNONS