Mc krockade med polisbil vid polisjakt

Flera polisbilar jagade en motorcykel med passagerare som inte ville stanna för polisen. Jakten slutade med att motorcykeln körde in i en polisbil.

ANNONS
|

Strax före klockan 21 på måndagskvällen får en polispatrull syn på en motorcykel med förare och passagerare på Hjällbovägen man fattade misstanke om vårdslöshet i trafik. När patrullen skulle stoppa ekipaget ville inte mc-föraren stanna utan drog iväg, vilket gjorde att polisen fick jaga efter.

– Initialt drog motorcykeln iväg i låg hastighet som sen accelererade, säger Fredrik Svedemyr, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Flera patruller var inblandade i jakten på motorcykeln som ägde rum på Hjällbovägen och sen mot Lövgärdet och som fick sitt slut på Gråbovägen.

Då ska jakten ha slutat genom att motorcykeln körde på en polisbil.

ANNONS

Inga personer ska ha blivit skadade i samband med händelsen.

Föraren är misstänkt för grov olovlig körning och drograttfylla medan passageraren misstänks för narkotikabrott för eget bruk. En kniv anträffas även i sammanhanget och även en anmälan om brott mot knivlagen är upprättad.

Båda personerna på motorcykeln är frihetsberövade för kontroll.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS