Under natten mot onsdag stängs Marieholmstunneln för ”akut underhåll”.
Under natten mot onsdag stängs Marieholmstunneln för ”akut underhåll”. Bild: Meli Petersson Ellafi

Marieholmstunneln är åter i trafik

Sedan Marieholmstunneln stängt för trafik under natten till onsdagen har ett ”akut underhåll” genomförts. Tunneln har varit avstängd under onsdagen men är nu åter i trafik.

ANNONS
|

Under natten till onsdag stängde Marieholmstunneln för trafik. Anledningen till stoppet var att tunnelns mjukvarusystem, som bland annat sköter dess vägskyltar, upplevt problem under dagen.

– Vi stänger i natt för att undvika den värsta rusningstrafiken under morgondagen. Vi har flera olika system som trasslar för oss, sa Mikael Salo, vägtrafikledare vid Trafikverket, under tisdagskvällen.

LÄS MER:Här är det svårast att ta sig fram i Göteborgstrafiken

All trafik har under onsdagen letts om till Tingstadstunneln medan systemen återställdes, och stora köbildning var därmed väntade.

– Vi kommer att uppdatera med ny information så fort det finns. Men räkna med längre restider under morgonen och åk ut i god tid, sa Mikael Salo.

ANNONS

Den preliminära prognosen var satt till klockan 13, men vid lunchtid förlängdes den med en timme.

– Vi håller på och testar systemet nu, och håller det inte mot våra förhoppningar så får vi att fortsätta arbeta, säger Mats Olsson, vägtrafikledare vid Trafikverket, strax efter klockan 13.

Vid 14-tiden ska felet ha åtgärdats och tunneln är åter i trafik.

LÄS MER:Se bilderna inifrån Marieholmstunneln

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS