Man vårdas på sjukhus efter polisjakt

Det var några väktare som upptäckte en vinglande bil som körde norrut längs med E45. Polisen valde att följa efter mannen som inte samarbetade och körde iväg. Det hela slutade med att mannen körde ned i diket vid Stora Vikenmotet nära Kungälv och skadades allvarligt.

ANNONS
|

Det var mellan klockan tre och fyra i natt som några väktare lade märke till en bil som kördes vingligt på E45 nära Kungälv. Kort därpå dök tre polisbilar upp till Lärjeholmen och följde efter mannen som inte samarbetade utan körde iväg med en uppskattad hastighet på över 70 kilometer i timmen.

Mannen körde sedan av vägen och flög ut ur bilen. Nu vårdas han på sjukhus med vad som uppges vara allvarliga skador.

Mannen misstänks för grov rattfylleri och vårdslöshet i trafiken. Om polisen har gjort något fel i samband med sitt förföljande är ännu inte klart.

ANNONS

– En utredning ska nu slå fast om vi från polisens sida har gjort något fel, säger presstalesperson för polisregion Väst, Christer Fuxborg

Samtidigt poängterar Fuxborg att själva beslutet att följa efter mannen var motiverat.

– Om det finns trafik ute på vägen brukar vi inte följa efter. Nu fanns inte det.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS