Man till sjukhus efter lägenhetsbrand

Det började brinna kraftigt i en lägenhet i södra Guldheden i Göteborg under natten. En man som befann sig i lägenheten fick föras till sjukhus. Polisen utreder nu händelsen som misstänkt mordbrand.
– Vi tror inte att det har självantänt, säger Magnus Nordqvist vid polisen.

ANNONS
|

Det var vid 01.30 natten till onsdagen som polis och räddningstjänst larmades om en brand i en lägenhet i södra Guldheden i Göteborg. När larmet kom ska branden ha varit fullt utvecklad.

Men räddningstjänsten var snabbt på plats med fem enheter och kunde stoppa lågorna från att sprida sig vidare.

– Det tryckte ut rök ur fönster och ventilation när vi kom dit. Branden var begränsad till den lägenheten, sen blev det rökspridning i trapphuset, säger Kalle Kivistö vid räddningstjänsten Storgöteborg.

En man som befann sig i lägenheten fick i sig en hel del rök enligt polisen och fördes till sjukhus för vård. fick föras till sjukhus med rökskador.

ANNONS

Rubriceras som mordbrand

Polisen utreder nu händelsen som mordbrand. Lägenheten är nu avspärrad och en teknisk undersökning kommer utföras på platsen. Enligt polisen har branden startat vid sängen, men hur är ännu oklart.

– Vi har rubricerat det som mordbrand utifrån att någon av någon anledning har startat den här branden. Vi har tror inte det har självantänt, men vi har ingen misstänkt i nuläget, säger Magnus Nordqvist, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Vid 03.30 kunde räddningstjänsten lämna platsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS