Man sköt pojke i ryggen med luftgevär

Tre pojkar satt och fiskade vid en sjö i Lindome. Då gick en man i 55-årsåldern till vansinnesattack och sköt den ena pojken i ryggen med luftgevär. Nu döms mannen till villkorlig dom för misshandel och olaga hot.

ANNONS
|

Det var i fjol som tre pojkar i 15-årsåldern fiskade, grillade hamburgare och spelade musik vid en sjö i Lindome.

Men plötsligt avbröts fiskefriden för pojkarna.

En av målsägandena beskriver i åtalet hur det svider till i ryggen. Först tror han att det är kamraternas fiskedrag som träffat honom, men ett par sekunder senare ser de skott som träffar vattnet.

På andra sidan sjön står en man iklädd morgonrock och siktar på dem med luftgevär. Pojkarna rafsar snabbt ihop sina saker och gömmer sig i en buske innan de försvinner från platsen.

Ville bada bastu – sköt pojkar med luftgevär

Nu har en 55-årig man dömts, mot sitt nekande, till villkorlig dom och skadestånd för misshandel och olaga hot mot pojkarna.

ANNONS

I försvar har mannen hävdat att han sköt två-tre varningsskott i vattnet för att påkalla pojkarnas uppmärksamhet då han tyckte de var allt för högljudda. Mannen säger att han hade druckit ett par pilsner och ville ”ta det lugnt och bada bastu” men att han stördes av pojkarnas skrik och musik.

Mannen säger också att vapnet inte kan ha tillfogat pojken skada eftersom vapnet har för låg anslagsenergi.

Den 55-årige mannen är sedan tidigare ostraffad och ska, utöver skadestånd till pojkarna, även betala 800 kronor till brottsofferfonden.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS