Man rånad under pistolhot på Hisingen

En man rånades i Göteborg under natten mot torsdagen. Gärningsmännen hotade mannen med ett pistolliknande föremål innan de försvann från platsen.

ANNONS
|

Efter midnatt under natten till torsdag larmades polisen till Eriksberg på Hisingen i Göteborg. En man uppgav att han under hot blivit tvingad att föra över en stor summa pengar till rånarna.

Mer information än så vill inte polisen ge ut när det kommer till att beskriva händelseförloppet.

– Vi går inte in på vad som hänt närmare än så, säger Stefan Gustafsson på polisens pressavdelning. Han förklarar hur det kan försvåra utredningen och att man samtidigt inte vill ge hjälpande information till personer som funderar på att begå liknande brott.

Totalt ska de ha rört sig om fyra till fem gärningsmän, alla var enligt polisen maskerade och på frågan om ytterligare signalement hänvisar polisen åter till utredningsläget.

ANNONS

– Vi har inget mer att säga om det, vi har ett utgångsläge, säger Stefan Gustafsson.

Blev slagen under rånet

Gärningsmännen hade under rånet använt sig av vad polisen kallar ett pistolliknande föremål. Rånoffret har under rånet fått motta slag.

Tidigare under torsdagsmorgonen var uppgiften att mannen inte skulle ha blivit fysiskt skadad under rånet, men senare uppgav polisen att han körts till sjukhus för kontroll. Skadeläget beskrivs dock som troligen lindrigt.

– Han skall köras till sjukhus ändå, eftersom vi behöver ett rättsintyg. Även om han inte är allvarligt skadad så behövs det för utredningens skull.

Polisen har inlett en förundersökning gällande grovt rån. I nuläget har inga misstänkta gripits.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS