Man nedsövd efter brutal misshandel

En busschaufför hittade natten till måndagen en svårt skadad man som låg på marken vid Pressbyrån vid Eketrägatan på Hisingen. Mannen hade utsatts för kraftigt våld och polisen utreder händelsen som misstänkt mordförsök.

ANNONS
|

Mannen, som på måndagseftermiddagen ännu inte identifierats, fördes till sjukhus för vård. Han har hållits nedsövd på grund av sina svåra skador och har inte kunnat höras. Enligt Sahlgrenskas pressjour betecknas mannens tillstånd som allvarligt, men stabilt.

– Enligt de uppgifter jag har var han illa tilltygad, säger Peter Adlersson.

Polisen vet inte vad som hänt eller varför mannen låg utanför kiosken.

– Vi vill gärna ha vittnesuppgifter som kan hjälpa oss att bringa klarhet i händelsen, säger Peter Adlersson.

Platsen utanför kiosken spärrades av och kontrollerades av ett vaktbolag. Eketrägatan är en knutpunkt för bussar och många morgonresenärer undrade oroligt vad som hänt.

ANNONS

– Jag tycker att det händer för många tråkigheter i stan stan nuförtiden, det känns som om det är mycket våld och elände, nästan varje dag. Hur ska det sluta, undrade en äldre man på väg till bussen i ett samtal med GP:s reporter.

Tekniker på plats

Vid niotiden på måndagsmorgonen kom polisens tekniker till området för att dokumentera platsen och säkra eventuella spår. När de var färdiga kom räddningstjänsten för sanering.

Det var vid två-tiden natten till måndagen busschauffören hittade den svårt skadade mannen vid Eketrägatans hållplats på Hisingen. Mannen fördes till sjukhus med ambulans.

Området där mannen hittades är trolig brottsplats enligt polisen. På platsen fanns en stor blodpöl.

Den okände mannen är nedsövd och har ännu inte kunnat höras.

Polisen har inlett en förundersökning om försök till mord alternativt synnerligen grov misshandel.

Ingen har gripits som misstänkt för dådet.

ANNONS