Man knivskuren i centrala Göteborg

Mannen hittades blödande, sittandes i sin bil utanför en restaurang i centrala Göteborg. En intensiv jakt inleddes på gärningsmannen, men den slutade resultatlös.

ANNONS
|

Det var vid 16-tiden på onsdagseftermiddagen som polisen fick larm om att en man knivskurits i centrala Göteborg. Mannen, som är i 45-årsåldern, hittades i en bil på Andra Långgatan, i närheten avJärntorget.

– Knivdådet ska ha skett utanför en restaurang. Offret ska sedan ha tagit sig till sin bil där ambulanspersonal hittade honom, säger Peter Adlersson,polisens presstalesman i Göteborg.

Mannen fördes till Sahlgrenska med ambulans.

Flera vittnen

Enligt Adlersson ska det ha funnits flera personer i närheten. Man hoppades att dessa personer skulle kunna bidra med värdefull informationi jakten på den misstänkte gärningsmannen.

– I nuläget handlar det om att sammanställa vittnesmål och skapa oss en tydligare bild, menade Adlersson.

ANNONS

Polis hade vid 19-tiden inte haft möjlighet att höra offret som förts till Sahlgrenska.En förundersökning om försök till mord alternativt dråp har upprättats. Bilen mannen anträffades i kommer också att tas i beslag.

Under torsdagsmorgonen vårdas den skadades mannen fortfarande på Sahlgrenska sjukhuset. Där menar man att det ser hoppfullt ut.

–Läget är stabilt, säger Lisa Klang,Sahlgrenska sjukhusets pressinformatör .

ANNONS