Man bröt sig in i polisbil – förd till sjukhus efter gripande

Vittnen såg hur en man gjorde inbrott i en polisbil i Göteborg, i ett försök att stjäla skyddsvästar. När han sprang från platsen tog poliser upp jakten och grep honom. Han ska ha fallit och slagit huvudet i marken vid gripandet, och är förd till sjukhus.

ANNONS
|

Händelsen inträffade vid 20.45 på onsdagskvällen. Utanför Scandic Europa, vid Nordstan, såg ett vittne att en man gjorde inbrott i en polisbil.

– Då påkallade vittnet uppmärksamhet till poliser som fanns i närheten. De började springa efter mannen som hade stulit skyddsvästar i polisbilen, säger Peter Adlersson, polisens presstalesperson.

Slog sig i huvudet på Drottningtorget

Vid Drottningtorget kom poliserna ikapp mannen, som är i 35-årsåldern.

– Han ramlar i samband med ingripandet och slår sig i huvudet. Han grips men är förd till sjukhus. Vi har också följt med ambulansen till sjukhuset, där de ska undersöka skadan, säger Peter Adlersson.

Det är oklart hur allvarliga skador mannen fick, men han var vid medvetande när han fördes till sjukhus.

ANNONS

Misstänkt för stöld eller grov stöld

Omständigheterna kring gripandet och inbrottet är i övrigt oklara i nuläget.

– Exakt vad som hänt, hur han tagit sig in i bilen och varför han föll till marken, får poliserna avrapportera senare.

Mannen misstänks nu för stöld alternativt grov stöld.

– Hade det varit en annan bil hade de säkert sprungit ikapp också. Men det är klart att det inte är bra att bli av med polisiär utrustning.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS