Explosionen skedde inne i hytten på lastbilen.
Explosionen skedde inne i hytten på lastbilen. Bild: Niklas Goransson

Man brännskadad i huvudet efter explosion på Stenafärja

En man i 50-årsåldern skadades allvarligt efter en explosion vid Stena Lines Tysklandsterminal på söndagsförmiddagen. Troligen är det ett gasolkök som exploderat inne i en lastbilshytt.

ANNONS
|

Det var strax före klockan halv tio på söndagsförmiddagen som en explosion inträffade på bildäck på Stena Germanica, där bilarna var på väg att rulla av färjan efter ankomst från Tyskland.

– Vi kan inte säga med hundra procents säkerhet vad det är som har skett, men de initiala uppgifterna från räddningstjänsten – som är experter på det här – talar om att det kan vara ett gasolkök som exploderat. Eventuellt handlar det om ett läckage, säger Ulla Brehm, presstalesperson på polisen.

Allt tyder på att smällen skett inne i hytten på det aktuella fordonet, som är en lastbil, och att den person som skadats – en man i 50-årsåldern – är lastbilschauffören.

ANNONS

Tre ambulanser ryckte ut till platsen när larmet kom. Dessbättre var det bara en person som blivit skadad i samband med händelsen. Han togs till sjukhus med brännskador i huvudet.

Vid Sahlgrenskas pressjour säger man till GP att mannens skador är allvarliga men att läget för honom betecknas som stabilt.

– Enligt kollegerna på plats var mannen kontaktbar när han fördes iväg med ambulans till sjukhus, säger Ulla Brehm vid polisen.

Efter det att bildäck tömts på andra fordon bogserades lastbilen av färjan för teknisk undersökning.

Polisen har inlett en förundersökning om arbetsplatsolycka.

– Men det finns i det här läget ingen misstanke om brott, säger Ulla Brehm.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS