Misshandeln skedde i uppfostrande syfte.
Misshandeln skedde i uppfostrande syfte. Bild: Anders Wiklund/TT

Mamma döms för misshandel av sexårig son

En kvinna i Angered misshandlade sin son med slag och träredskap i uppfostringssyfte. Nu döms hon till skyddstillsyn.

ANNONS
|

Den i dag elvaårige pojken ska ha misshandlats av sin mamma vid flera tillfällen. Brotten ska ha ägt rum mellan sommaren 2013, då pojken bara var sex år, fram till åtminstone hösten 2017.

Bakgrunden till misshandeln ska ha varit att pojken inte koncentrerat sig tillräckligt på sina läxor, vilket lett till att mamman blivit arg. Hon ska då ha slagit honom med öppen hand samt med en trägaffel. I ett 48 minuter långt barnförhör berättar pojken att slagen gjorde "jätteont" och att han börjat gråta. Han ska också ha blivit inlåst på sitt rum.

Enligt tingsrätten var pojkens berättelse både detaljerad och trovärdig. Som stöd för pojkens berättelse, vittnade även hans skolkurator.

ANNONS

Döms för misshandel

Mamman förnekade brott, men har vid tidigare förhör uppgett att hon slagit pojken med en träpinne samt hotat att slå honom vid flera tillfällen.

Nu döms mamman till skyddstillsyn av Göteborgs tingsrätt för åtminstone två fall av misshandel i normalgraden. Som straff ska hon betala 5 000 kronor i skadestånd till pojken, samt genomgå ett särskilt program med Kriminalvården. Händelserna har även lett till att familjen haft kontakt med socialtjänsten.

GP har sökt kvinnans försvarare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS