Majorna-Linné tvingas skära ner

ANNONS
|

I början av veckan blev den negativa prognosen för 2012 i stadsdelen Majorna-Linné klar. Siffran landade på minus 19 miljoner kronor.

– Vi måste anpassa vår kostym, konstaterar stadsdelsdirektören Linda Nygren.

Hon är i full färd med att se över vilka åtgärder som ska sättas in.

– Vi behöver göra ett ordentligt åtgärdspaket, det här berör alla sektorer och drabbar alla verksamheter, säger Linda Nygren.

De nödvändiga nedskärningarna kommer att påverka mellan 100 och 150 medarbetare i stadsdelen.

– Det kommer ju påverka verksamheterna. Om man exempelvis tar bort x antal medarbetare från kultursektorn så kan man inte bedriva all verksamhet där, säger Linda Nygren.

ANNONS

I stadsdelen finns i dag 2700 så kallades årsarbetare. Två personer som jobbar halvtid motsvarar en årsarbetare.

– Hela sektorn med kultur, fritid, måltid och service har 41 årsarbetare. Så även om vi halverar den sektorn så räcker inte det, säger Linda Nygren för att visa hur omfattande nedskärningar det rör sig om.

Och nu ska stadsdelen göra prioriteringar och se över vilka åtgärder som är minst skadliga för brukarna.

– Vi kan inte säga att då bedriver vi inte den här skolan. Men man kanske inte kan ha alla fritidsverksamheter. De verksamheter som vi inte måste ha kommer att bli en större del av detta, säger Linda Nygren.

Tidigast den 24 april kommer det att finnas ett tjänsteutlåtande som nämnden ska ta ställning till den 2 maj. Åtgärderna kommer att träda i kraft den 1 september.

ANNONS