Det var förra året som mannen, sittandes i sin bil vid Lerums station, kallade till sig två flickor. När flickorna kom fram till bilen såg de att mannen satt och onanerade. Nu har han dömts i såväl tingsrätt som hovrätt.
Det var förra året som mannen, sittandes i sin bil vid Lerums station, kallade till sig två flickor. När flickorna kom fram till bilen såg de att mannen satt och onanerade. Nu har han dömts i såväl tingsrätt som hovrätt. Bild: ADAM IHSE / EXPONERA

Lerumsblottare fälldes också i hovrätten

Mannen dömdes i vintras för att ha onanerat inför två flickor. Han överklagade och begärde att bli friad. Men domen blev den samma i hovrätten.

ANNONS
|

Iförd shorts parkerade mannen i 40-årsåldern sin bil vid Lerums station i början av september i fjol.

Han vevade ned rutan och ropade på två 15-åriga flickor. När de kom fram till bilen såg de att mannen onanerade.

Flickorna backade undan och den ena av dem tog en bild av mannens bil.

Mannen förklarade i tingsrätten att han tilltalat flickorna för att fråga dem om vägen till Vattenpalatset. Han kan ha haft ena armen på fönsterkanten men onanerade absolut inte.

Påföljden stannar vid böter

Tingsrätten dömer mannen på vad flickorna berättar. De har gett ett trovärdigt intryck och ingenting ger anledning att ifrågasätta tillförlitligheten i deras uppgifter, anser rätten.

ANNONS

Mannen fälldes för sexuellt ofredande, särskilt allvarligt eftersom det riktat sig mot två yngre flickor som han kallat till sig, anser tingsrätten. Dock stannar påföljden vid böter.

Mannen begärde att hovrätten skulle fria honom. Men nu har den högre instansen fastställt domen. Mannens straff blir att betala 32 000 kronor: 10 400 kronor i böter, 7 000 kronor i skadestånd till vardera flickan och 7 500 kronor för sin försvarare och till målsägandebiträdet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS