Larm om män med automatvapen i Göteborg

ANNONS
|

03.18 natten till torsdagen fick polisen in ett larm om att två män varit synliga vid Redbergsvägen bärande automatvapen. Två personer anträffades sedan som stämde in på beskrivningen, de bar dock inget vapen vid tillfället.

Polis med hund sökte därefter i området och med hjälp av hunden hittade man en påse med en slangbella, en pistol (troligen kolsyra) och något luftvapen. Man fann även en kopia av en AK4 i plast.

– Det är en arsenal av olika typer av vapen. Normalt är dessa vapen inte tillståndspliktiga. Nu undersöker vi om de har förändrats på något sätt och därigenom inte tillhör kategorin leksaksvapen. Det är fortfarande ett fynd av vapenliknande föremål mitt i natten av två personer som inte ska ha vapen. Att 03.18 gå runt med kopior av automatvapen skapar vissa frågetecken, säger polisens presstalesman Stefan Gustafsson.

ANNONS

Då man inte kunde avgöra anslagsenergi på vapnen beslagtogs de för teknisk undersökning. En anmälan om brott mot vapenlagen har upprättats och de båda männen är gripna.

ANNONS