Larm om explosion var bilbrand

Polis och räddningstjänst larmades efter att flera personer ska ha hört en hög smäll i Kviberg i Göteborg. Det visade sig senare röra sig om en bil som brunnit.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 18 under måndagskvällen som polis och räddningstjänst larmades om en explosion i Kviberg i Göteborg.

– Det är någon som ringer och säger att de har hört en smäll, vi har skickat i väg patruller dit, säger Ann-Christine Löfstrand, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Räddningstjänsten fick inledningsvis till sig att det rörde sig om en bil som exploderat.

– Det är en inringare som säger att en bil har exploderat, säger Dan Lindqvist vid räddningstjänsten Storgöteborg.

En stund senare visade det sig att det var en bil på en parkering som brunnit.

ANNONS

– Det har inte varit en explosion, det har varit en bil som har brunnit, det brukar ju vara så att däcken kan smälla och då kan det låta rejält, säger Dan Lindqvist.

När räddningstjänsten kom fram till platsen hade bilen slocknat. Branden ska inte ha spridit sig, men bilen som stod bredvid ska ha skadats av värmen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS