Larm om explosion i Frölunda

Flera personer larmade om en hög smäll från ett parkeringsgarage i närheten av Frölunda torg på torsdagskvällen. När räddningstjänsten kom fram stod en bil i lågor. Polisen har fått uppgifter om att mörkt klädda ungdomar lämnat platsen. Händelsen rubriceras som grov skadegörelse.

ANNONS

Det var vid 20:40 på torsdagskvällen som larmet kom. Enligt SOS Alarm hade flera personer hört en hög smäll från ett garage.

– Vi har fått in larmet och att det ska enligt vittnen röra sig om en explosion. En bil brinner i ett garage, sa Pernilla Henry, vakthavande befäl vid polisen i region Väst på torsdagskvällen.

Ett stort pådrag med räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen. Även polisens helikopter sattes in. När räddningstjänsten kom till platsen stod en bil i garaget i lågor.

– Vi vet inte om det varit någon form av explosion eller om det har varit däcken som har smällt i branden, säger räddningstjänstens insatsledare Tomas Norberg.

ANNONS

Enligt polisens presstalesperson Hans-Jörgen Ostler har bilen tagits i beslag för en teknisk undersökning. På fredagsmorgonen är det alltså ännu oklart exakt vad som hänt.

Polisen har fått uppgifter om att mörkt klädda ungdomar lämnat platsen.

Händelsen rubriceras som grov skadegörelse. Polisen har sökt efter gärningspersoner i området, och kontrollerat flera ungdomar här.

Tidigt på fredagsmorgonen var ännu ingen person gripen eller omhändertagen.

Räddningstjänsten hade fyra enheter och ett befäl på plats.

– Branden är släckt och vi är kvar för bevakning och ventilering av rök, säger Bosse Florell, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten Storgöteborg.

Ingen person ska ha kommit till skada i samband med branden.

”Kan ha varit däcken”

Ett större område runt garaget spärrades av.

– Det ryker från garaget och ligger en frän lukt över området, just som om något har exploderat, berättar GP:s fotograf Olof Ohlsson från platsen.

Strax efter midnatt började räddningsinsatsen att avvecklas och det rådde fortfarande oklarhet kring de explosionsartade smällarna.

– Det kan vara så att det varit däcken på den brinnande bilen som sprängts, säger Pernilla Henry vid polisen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS