Totalt skadades tre bilar vid branden på fredagen. Vid 20.15 var polis kvar på platsen.
Totalt skadades tre bilar vid branden på fredagen. Vid 20.15 var polis kvar på platsen. Bild: Läsarbild

Larm om bilbränder i centrala Göteborg

Två bilar blev helt utbrända vid en brand på en parkeringsplats i centrala Göteborg på fredagskvällen. Ytterligare en bil skadades i branden. Polisen misstänker att branden är anlagd.

ANNONS
|

Bilarna i fråga står på en parkeringsplats i närheten av Grönsakstorget. Räddningstjänst var framme vid platsen vid 19.45-tiden med tre enheter. Även polis kallades dit.

– Det finns risk för spridning till andra bilar, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst, kort efter larmet.

Vid 20-tiden kan räddningstjänsten meddela att bilarna är släckta och att man är kvar på platsen med en enhet.

Kort därefter berättar ett vittne att två bilar är helt utbrända och en skadats lättare. Då har räddningstjänsten just lämnat platsen medan en polis var kvar och bland annat satte upp polisband på de drabbade bilarna.

ANNONS

Hur bilarna börjat brinna är inte känt, men polisen misstänker att den är anlagd.

– Vi har upprättat en anmälan om skadegörelse genom brand, säger Christer Fuxborg.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS