Lägenhetsbrand i Masthugget

Under torsdagskvällen bröt en brand ut i en lägenhet i Masthugget. Branden släcktes tämligen fort men andra lägenheter i trapphuset ska ha skadats, enligt polisen.
– Det har brunnit ganska mycket, säger Niclas Fogelquist, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten.

ANNONS
|

Det var strax innan klockan 19 som räddningstjänsten larmades till adressen i Masthugget. Det brann inne i en lägenhet som nu ska vara släckt. Även polisen var på plats för att bistå räddningstjänsten.

– Det var personer inne i lägenheten men det finns inga uppgifter om personskador, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Räddningstjänsten var till en början på plats med sex enheter och två ledningsfordon för att kontrollera att branden inte hade spridit sig.

– Vi är där med styrkor från både Gårda och Frölunda, säger Niclas Fogelquist.

Strax innan 20:30 meddelade räddningstjänsten att man lyckats avgränsa branden till enbart den berörda lägenheten.

ANNONS

– Det har brunnit ganska mycket, just nu håller vi på att plocka ut det som har brunnit, säger Niclas Fogelquist.

Räddningstjänsten är kvar under kvällen för eftersläckningsarbete.

Brandskador på andra lägenheter i trapphuset

Polisen skriver på sin hemsida att andra lägenheter i trapphuset har fått ”relativt kraftiga brandskador samt rökskador”. Man vet inte vad som kan ha föranlett branden men polisen utreder händelsen som mordbrand.

GP har varit i kontakt med en person som bor nära det branddrabbade huset.

– Det har brunnit ganska kraftigt alltså, säger han.

Var du orolig själv?

– Nja, jag bor i samma länga men längre bort. Jag är inte orolig men det har säkert funnits en spridningsrisk, säger han.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS