Lägenhet brann i Frölunda

Strax innan klockan fem under onsdagsmorgonen larmades polis och räddningstjänst till en lägenhetsbrand på Topasgatan i Frölunda. Branden var fullt utvecklad och en kvinna fick räddas ut ur den brinnande lägenheten.

ANNONS
|

Enligt polisen så befann sig totalt två kvinnor i lägenheten när branden startade. En av dem kunde självmant ta sig ut ur lägenheten, medan den andra behövde räddas ur bostaden av blåljuspersonal.

– Kvinnan som tar sig ut själv får syrgas på plats, men hon åker med för kontroll, säger Hans-Jörgen Ostler, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Anmälan om allmänfarlig vårdslöshet

Branden var fullt utvecklad och verkar ha startat i köket. Totalt sex av räddningstjänstens enheter arbetade med branden under morgontimmarna och vid sjutiden på var den enligt räddningstjänst nästintill släckt.

Hur pass stor spridningsrisk det fanns under brandförloppet var samtidigt inte helt klart.

ANNONS

– Men det höll sig nog till den lägenheten, säger Åsa Opperud, larm- och ledningsoperatör vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Polisen meddelar att det har upprättats en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Texten uppdateras.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS