Polisen vill prata med en okänd man efter den brutala knivattacken.
Polisen vill prata med en okänd man efter den brutala knivattacken. Bild: Arkiv/Polisen

Kvinnan knivhöggs 13 gånger – polisen söker mystisk man från platsen

Vad som skulle bli en härlig spahelg förvandlades till en mardröm. På väg mot hotellet attackerades kvinnan av en okänd man som knivhögg henne 13 gånger. Nu söker polisen en man som befann sig på platsen vid dådet.

ANNONS
|

Klockan var strax halv ett på natten när polisen fick larmet: en kvinna hade blivit brutalt överfallen och knivhuggen på Lindholmsallén.

Hon fördes allvarligt skadad till sjukhus. Polisen spärrade av området för teknisk undersökning och inledde en utredning om mordförsök.

LÄS MER: Kvinna utsatt för mordförsök på Lindholmen

Det var natten mot lördag 8 december. Än är ingen gripen för dådet.

"Tänkte på min son"

I torsdagens program av Efterlyst i TV3 berättar kvinnan om skräcknatten. Hon hade blivit överraskad av sin fru med hotell och spa på Lindholmen och de kom precis från en middag inne i stan. De skulle bara promenera ett par minuter när den okände mannen slog till.

ANNONS

Han attackerade kvinnan som kände en brännande känsla i höger sida av ryggen.

– Jag var väldigt, väldigt rädd. Jag tänkte hela tiden på min son såklart. Jag tänkte bara att jag måste överleva, säger hon i Efterlyst.

Sammanlagt högg gärningsmannen henne 13 gånger i ryggen, benen, armarna och ansiktet, men hon överlevde om än allvarligt skadad.

– Jag vill få fast honom för min magkänsla säger att han kommer göra detta igen.

"Han är väldigt farlig"

Polisen ser inget motiv bakom attacken.

– Hela händelseförloppet går väldigt, väldigt fort och det är mycket aggressivt. Han är väldigt motiverad till att utföra handlingen, han har bestämt sig och gör det med kraft och beslutsamhet. Han är väldigt, väldigt farlig, säger Annika Johansson, förundersökningsledare.

Den oidentiferade mannen som polisen vill prata med.
Den oidentiferade mannen som polisen vill prata med. Bild: Polisen

Polisen går nu ut med en bild på en person och uppger att det är en man som de vill komma i kontakt med.

Den oidentifierade mannen ska ha varit i området en längre stund innan och under knivdådet och enligt Annika Johansson har han mycket information att lämna.

Även Erik Nord, polisområdeschef i Storgöteborg, har twittrat bilden och ber folk tipsa polisen på telefonnummer 114 14.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS