Kvinna utsatt för rånförsök i Göteborg

En kvinna ska ha utsatts för ett rånförsök vid en bankomat i Backa. Hon ska enligt polisen ha blivit hotad med ett pistolliknande föremål.

ANNONS
|

Polisen larmades till Lisa Sass gata vid 16-tiden på tisdagseftermiddagen där en kvinna ska ha blivit utsatt för ett rånförsök. Enligt anmälaren ska en eller två maskerade män ha dykt upp och den ena ska ha hållit i ett pistolliknande föremål.

Enligt polisen ska kvinnan ha rusat från platsen. En annan person som var i närheten ska ha skrikit något och på så vis avbrutit de misstänkta rånarna som då också sprang från platsen.

Polisen uppger att de två gärningsmännen även ska ha försökt att ta kvinnans plånbok.

Det misstänkta rånet ska ha ägt rum på samma gata och vid samma bankomat som ett rånförsök mot en man under måndagen.

ANNONS

LÄS MER: Väpnat rån i Göteborg

– Det är exakt samma plats och samma tillvägagångssätt som i går. Och det rör sig om ett fullbordat rån, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Polisen söker efter gärningsmännen i området och är intresserade av vittnesuppgifter från allmänheten.

– Om man har sett personer eller fordon före eller efter rånsituationen så är vi intresserade av de uppgifterna. Om det finns en bil vill vi gärna veta vad det är för bilmodell och registreringsnummer, säger Gustafsson.

Ingen person är ännu gripen. Kvinnan ska inte ha skadats fysiskt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS